28 marca 2013

68.

Kasza jaglana z mlekiem, truskawkami i wiórkami kokosowymi

~~*~~
Nie koniecznie wygląda to estetycznie ale jak smakuję! :) Jest to chyba jedno z moich ulubionych śniadań. Od dzisiaj mam wolne, więc oficjalnie w domu rozpoczynają się przygotowania do świąt. Robię w tym roku rafaello, makowca i mazurka. Jeszcze szukamy z mamą pomysłów do faszerowania jajek, macie jakieś fajne przepisy?

14 komentarzy:

  1. A ja tu nie widzę nic nieesyetetycznego ;) Pyszne truskawy i mleko!
    Co do faszerowania jaj, ostatnio natknęłam się na farsz z mascarpone i szpinaku.

    OdpowiedzUsuń
  2. nie liczy się wygląd tylko smak;)

    OdpowiedzUsuń
  3. z jajkami nie pomogę, bo u mnie tą działką zajmuje się bratowa:D ale na Kwestii Smaku jest sporo ciekawych przepisów!
    jakie nieestetycznie, ja nic takiego nie widzę, za to widzę pyszne truskawy<3

    OdpowiedzUsuń
  4. Truskawki + wiórki... biooorę!!

    OdpowiedzUsuń
  5. truskawki- ależ za nimi już tęsknię ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. to ja wpadam na te ciacha do Ciebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Truskawki i jestem w niebie :)
    Ja z mamą zawsze faszerujemy część jajek pieczarkami, a drugą cześć wędzonym łososiem :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mm, może pasta brokułową? albo np.cukiniowo parmezanową, na włosko ;p
    o matko rafaello <3

    OdpowiedzUsuń
  9. też uwielbiam kaszę jaglaną z mlekiem - idealnie się razem komponują, a już zwłaszcza wtedy, kiedy kasza jest jeszcze uprażona! *.*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marysia ma racje:D Wtedy jest boska!

      Usuń
  10. wygląda jakby śnieg naprószył na truskawki i w sumie pasuje to do pogody za oknem , niby wiosna - truskawki ale za oknem gdzieniegdzie śnieg - wiórki ;) pycha ! <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Też szukam inspiracji na farsz do jajek, bo zwykle robimy taki pieczarkowy, ale teraz chcę różne, żeby nie było monotonnie :)
    Jaglanka z pysznymi dodatkami, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Myslalam na poczatku ze plywa tam zelka coca coli!:D
    truskawki i kokos... mniaam

    OdpowiedzUsuń
  13. jak to nie estetycznie? wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń