11 czerwca 2013

141.

Cynamonowa owsianka z cukinią, ricottą i truskawkami

~~*~~
Na śniadanie pół kilo truskawek, wciąż na nowo dosypywane do owsianki. I wciąż mało i mało. Te polskie są najlepsze, słodziutkie i mocno czerwone. To już uzależnienie, tak samo jak od ricotty i cukinii. Od wielu dni te składniki codziennie krążą w mojej kuchni. Dziękuję za trzymanie kciuków, sprawdzian poszedł dobrze (za drobną albo i większą pomocą koleżanki z ławki). 

13 komentarzy:

  1. Truskawki o tej porze roku są najlepsze - świeże, krajowe, słodziutkie :) Musiałaś mieć bardzo dobre śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polskie truskawki nie mają sobie równych, co chwila chodzę do lodówki i podjadam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. a w truskawkach najgorsze jest to ze szybko sie koncza;p

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba korzystac z truskawek poki sa :)
    Pysznie wyglada !

    OdpowiedzUsuń
  5. a teraz taniutkie, trzeba korzystac :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Taką owsiankę lubię, dobrze, że dosypywałaś - trzeba korzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak posmakuję już jednej truskawki polskiej, to wtedy mogę je jeść cały czas :D nikt ich nie podrobi!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dobrze mieć w ławce kogoś skorego do pomocy. Albo i nie, grunt, żeby było widać, co pisze, prawda?:D

    OdpowiedzUsuń
  9. cukiniowa owsianka z truskawkami to moja ulubiona.
    właśnie zakupiłam kilo truskawek, będzie makaron z truskawkami :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Dzisiaj po raz pierwszy jadłam ricottę i jestem nią zachwycona :) Wyobrażam sobie jak pyszna musiała być Twoja owsianka z takimi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  11. jedz ile możesz póki są truskawki, ja też uwielbiam ! poza tym ricotta niezastąpiona, uzależniła mnie tak samo jak ciebie , ma taki cudowny delikatny smak ;) a cukinia to samo zdrowie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Też kocham ricottę mogłabym ja jeść cały czas.
    Tak jak ty mam uzależnienie od polskich truskawek ale cóż takie pyszne są tylko raz do roku więc trzeba korzystać ;)

    OdpowiedzUsuń