3 kwietnia 2013

73.

Ryż brązowy na budyniu waniliowym, pokrojone jabłko, czekolada ritter sport nugatowa

~~*~~
Uwielbiam tą czekoladę. Mogłabym ją jeść i jeść. To chyba stało się moim małym uzależnieniem. Zjadłam już połowę tabliczki, a jak skończę polecę dokupić inne smaki. Dzisiaj już do szkoły, z czego koszmarnie się nie cieszę. Mimo, że mam sprawdzian zbytnio się nie uczyłam. Chciałam wreszcie móc odpocząć, a teraz zobaczę wyniki mojego relaksu. Ale szczerze, nie przejmuję się tym zbytnio. To tylko nauka, nie miałam zamiaru niszczyć nią sobie świąt.

16 komentarzy:

  1. Ooo, jak zrobiłaś taki ryż na budyniu? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzień wcześniej ugotowałam pół torebki ryżu brązowego (ponieważ długo się gotuję). Rano zagrzałam szklankę mleka, dodałam ryż ugotowany już, posłodziłam stewią i chwilę pogotowałam. Następnie w 1/5 szklance mleka wymieszałam łyżkę proszku budyniowego waniliowego i dodałam do gotującego się mleka z ryżem. Trzymałam na gazie do zgęstnienia, cały czas mieszając.
      :)

      Usuń
  2. Ritterki są obłędne, jak już człowiek zacznie to ciężko się powstrzymać, żeby nie zjeść na raz całej tabliczki:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I to właśnie jest problem :D Ale czekolada grzechu warta.

      Usuń
  3. Świetna kompozycja i jeszcze Ritter, mniam! <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ritterki sa pyszne!:D ryz na budyniu brzmi zachecajaco, nigdy nie jadlam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki gęsty deser ryżowy <3 Przy nim każdy gotowy ryż na mleku wymięka.

    OdpowiedzUsuń
  6. nugatowa? nie jadłam nigdy :<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musisz koniecznie spróbować :) Jest przepyszna.

      Usuń
  7. mmm pyszny !! tak smacznie to wygląda <3

    OdpowiedzUsuń
  8. no jasne - nie ma po co bardzo przejmować się nauką ;)
    a ja ritterki kocham!

    OdpowiedzUsuń
  9. też ją kocham! Jedna z najlepszych od ritter sport ♥ a z ryżem na mleku musiała smakować dwa razy lepiej ♥

    OdpowiedzUsuń